Enj, Shk 25, 2021
Banner Top
Banner Top
Gjërat që buzët po përpiqen t’ju tregojnë për shëndetin tuaj

Buzët tona kanë më shumë se një milion mbaresa nervore dhe janë shumë më të ndjeshme sesa majat e gishtave. Ato madje kanë nevojë për kujdes të veçantë. 

Ndonjëherë mund të na sinjalizojnë se kemi disa probleme reale me shëndetin tonë dhe se duhet t’u kushtojmë vëmendje të duhur këtyre kushteve.

Pra, studimet kanë arritur në përfundim se edhe buzët mund të jenë pasqyrë e shëndetit, dhe më poshtë mund të shihni disa nga shenjat..

1. Çarje në qoshet e gojës tuaj

Kur pështyma bllokohet në qoshet e gojës tuaj, ajo thanë lëkurën. Ju mund të lëpini buzët shpesh dhe ngrohtësia dhe lagështia në qoshe krijojnë kushtet e përsosura për infeksione.

Infeksioni është shkaku më i zakonshëm i këtyre çarjeve. Nëse ndodh shumë shpesh, mos hezitoni të shkoni te një mjek.

2. Buzë të thata

Tharja e buzëve tuaja mund të tregojë mungesë lagështie në pjesë tjera të trupit. Mund të ndodhë edhe për shkak të klimës apo stresit. Në këtë rast, pini më shumë ujë dhe përdorni kremra hidratues.

Gjithashtu, arsyeja e buzëve të kapura mund të jetë një alergji. Ju lutemi, kushtojini vëmendje nëse keni disa simptoma të tjera si kruajtje, për shembull.

3. Gunga në buzë

Gungat e buzëve mund të jenë të dhimbshme ose të pakëndshme, por shumicën e kohës ato janë të padëmshme dhe mund të zhduken pa ndonjë trajtim.

Mund të jetë një dëmtim, për shembull, pas një injeksioni të acidit hialuronik. Reagimet ndaj ushqimit gjithashtu mund të shkaktojnë këto kushte.

Shumë shpesh ndodh që shkaku është një infeksion viral, si herpesi, dhe ka nevojë për trajtim të duhur mjekësor.

4. Unaza e kuqe rreth buzëve

Një nga arsyet më të zakonshme për një unazë të kuqe rreth gojës është pezmatimi i buzëve. Këtë problem mund ta hiqni qafe me hidratues të thjeshtë ./Familja Jonë

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë