Die, Jan 24, 2021
Banner Top
Banner Top
Gjenetika dhe shëndeti i dobët kardivaskular, shkaktarë në rritjen e rrezikut për demantia

Një hulumtim i ri, ka zbuluar se shëndeti kardiovaskular dhe gjenetika mund të rrisin rrezikun për demantia.

Hulumtimi mi botuar në revistën Neurology, sugjeron që edhe nëse dikush është i predispozuar gjenetikisht për të zhvilluar demantia, mbajtja mirë e shëndetit kardivaskular mund të ndikojë në uljen e këtij rrezikut.

Sipas Institutit të Plakjes në SHBA,  demantia përshkruhet si humbja e aftësisë konjtiv të një personi, që ndikon në aftësinë e atij personi për të menduar, mbajtur mend e për të arsyetuar./FamiljaJone

Arkiva

Kategoritë