Sht, Sht 19, 2020
Banner Top
Banner Top
Flini në stomak – Por sa është dëmshme kjo?

Të qenit rehat gjatë gjumit të natës në radhë të parë është diçka që shumica prej nesh lufton rregullisht për të, prandaj kurrë mos u shqetësoni se mënyra se si ne flemë është e gabuar. Gjetja e pozicionit të duhur është thelbësore. 

A është një nga më të zakonshmet nga të gjitha, të flini në stomak, thjesht çështje preferenciale – apo a mund të jetë në të vërtetë e keqe për shëndetin tuaj?

Fjetja në stomak nuk është sinqerisht një ide e mirë. Ky pozicion i veçantë është shumë i dëmshëm për shpinë dhe qafë, gjë që mund të çojë në gjumë të dobët gjatë natës dhe siklet gjatë ditës. Nëse zakonisht flini në stomak, atëherë keni më shumë të ngjarë të përjetoni dhimbje në qafë, shpinë ose nyje, gjë që nuk është vetëm e dhimbshme, por mund të ndikojë negativisht në gjumë.

Sipas hulumtimeve të bëra nga Klinika Mayo, gjumi në stomak ju vë një tendosje të konsiderueshme në shpinë, sepse pjesa më e madhe e peshës tuaj është duke pushuar në mes të trupit, duke e bërë më të vështirë mbajtjen e një shpine neutrale gjatë gjumit. Stresi kurrizor mund të shkaktojë dhimbje në thelb kudo në trup, gjithashtu. 

Ata që kërkojnë të ndryshojnë pozicionin e tyre të gjumit duhet të flenë në njërën anë. Siç shpjegoi Dr. Tom Micklewright për RTE, ky është pozicioni më i mirë i gjumit pasi mund të ndihmojë njëkohësisht mbajtjen e gërhitjes në gji, ndërsa gjithashtu duke e mbajtur shtyllën kurrizore në formë maje.

Nëse jeni mësuar të flini në stomak, përpiquni të flini pa jastëk – ose me jastëkun më të butë që mund të gjeni. Është e rëndësishme të mbani kokën dhe qafën sa më drejt që të jetë e mundur. 

Përndryshe, mund të vendosni një jastëk nën legenin tuaj, i cili ndihmon në neutralizimin e shtyllës kurrizore dhe heq presionin nga shpina dhe qafa./Familja Jonë

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë