Die, Jan 24, 2021
Banner Top
Banner Top
Faktorët që ndikojnë në mpirje të gjakut

Mpiksjet e gjakut janë grupe gjysmë të fortë të gjakut që formohen në vendat apo artieriet.

Një mpiksje gjaku mund të jetë e palëvzishme (e njohur si tromb) dhe të bllokojë rrjedhën e gjakut ose ajo mund të shkëputet (emboli) dhe të udhëtojë nëpër trup.

Disa njerëz kanë më shumë rrezik të kenë mprije të gjakut. Sipas American Society of Hematology, faktorët që ndikojnë tek mpirja e gjakut përfshijnë:

Kontraceptivët,

Obeziteti,

Duhani,

Shtatzënia,

Diabeti.

Arkiva

Kategoritë