Die, Jan 24, 2021
Banner Top
Banner Top
Ecja e ‘ngadaltë’ shenjë e pleqërisë

Shkencëtarët sugjerojnë që ecja në të dyzetat, është tregues se sa ‘i plakur’ është trupi dhe truri atij personi.

Vetëm duke testuar shpejtësinë e ecjes, hulumtuesit kanë arritur të matin procesin e plakjes. Sipas studiuesve në Zelandën e Re, shpejtësia  e ecjes mund të parashikojë rrezikun që ka një person nga sëmundjet të ndryshme – shumë vjet përpara se të zhvillohen simptomat e para.

Sipas tyre, personat që ecin më ngadalë në të dyzetat e tyre, truri dhe trupi i tyre është më i plakur se sa i moshatarëve të tyre që ecin më shpejtë. /Familja Jone

Arkiva

Kategoritë