Mër, Tet 21, 2020
Banner Top
Banner Top
Dëshironi të humbni peshë? Kjo është mënyra më e mirë për ta bërë

Të rriturit të cilët peshohen çdo ditë kanë më shumë gjasa të humbin kilogramë, mirëpo ndodh që të qëndrojnë në të njëjtën peshë.

Peshorja është makth i rëndë, por përdorimi i saj çdo ditë mund t’ju ndihmojë të humbni kilogramë.

Shkencëtarët gjetën njerëz që peshonin veten në baza ditore ose ruanin madhësinë e tyre ose humbën peshë.

Kujtuesi i ashpër për të parë një rritje fizike të peshës inkurajon njerëzit që të përshtatin sjelljen e tyre ditën tjetër, thonë studiuesit.

Kjo mund të përfshijë ushtrimin më intensiv ose shikimin e asaj që ata hanë më me kujdes, sipas ekspertëve.

Nga ana tjetër, pjesëmarrësit të cilët nuk peshoheshin çdo ditë në të vërtetë morën peshë.

Shkencëtarët paralajmëruan se njerëzit që nuk peshoheshin rregullisht nuk ndjenin asnjë presion për të rregulluar sjelljen e tyre, sepse ata ishin të pavetëdijshëm që po fitonin peshë.

Studimi, i cili do të publikohet në çështjen e Obesitetit të qershorit 2019, shqyrtoi 111 të rritur në moshën 18-65 vjeç.

Hulumtuesit analizuan pjesëmarrësit nga mesi i nëntorit 2017 deri në fillim të janarit 2018, kur rritja mesatare e vë në 0,9 deri në 3,3 lbs (0,4 deri në 1,5 kg) mbi ushqimin gjatë periudhës festive.

Ekipi nga Universiteti i Gjeorgjisë u tha pjesëmarrësve të përpiqen të mbajnë peshën e tyre bazë gjatë gjithë sezonit të festave.

ÇFARË ËSHTË OBESITETI?

Trashja është definuar si një i rritur me BMI 30 ose më shumë.

BMI i një personi të shëndetshëm – llogaritur duke ndarë peshën në kg për lartësinë në metra dhe përgjigjja nga lartësia – është midis 18.5 dhe 24.9.

Mes fëmijëve, obeziteti është definuar si në përqindjen e 95-të.

Përqindjet krahasojnë të rinjtë me të tjerët të njëjtën moshë.

Për shembull, nëse një tre-muajshe është në përqindjen e 40-të për peshë, kjo do të thotë se 40 përqind e tre muajve të moshës peshojnë të njëjtën ose më pak se foshnja./Familja Jonë

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë