Mar, Tet 20, 2020
Banner Top
Banner Top
Çfarë po ju tregojnë puçrrat për shëndetin tuaj

Aknet në ballë ose mjekër mund të jenë të sikletshme, pavarësisht sa vjeç jeni. Kur jeni adoleshent, aknet janë në thelb një rit kalimi, por kjo nuk do të thotë që gjendja e lëkurës ndryshon kur plakeni.

Në fakt, sipas Akademisë Amerikane të Dermatologjisë, “afro 85 përqind e njerëzve midis moshës 12 dhe 24 vjeç përjetojnë të paktën puçrra të vogla”.

 Aknet janë plotësisht normale, por kjo nuk do të thotë që nuk po përpiqen t’ju thonë se diçka tjetër po ndodh me trupin tuaj.

Aknet në ballë, hundë apo madje edhe shpinë, të gjitha mund të tregojnë shqetësime të ndryshme shëndetësore.

 Nga të paturit e lëkurës së thatë e deri te kushtet më serioze si pabarazitë hormonale, puçrrat mund të tregojnë qartë çështje të tjera shëndetësore me të cilat nuk mund të dini se keni të bëni.

  • Nëse rikthehen puçrrat, duhet të hidhni një vështrim më të afërt në lëkurën tuaj
  • Aknet në mjekër ose nofullën tuaj zakonisht tregojnë për një çekuilibër hormonal
  • Aknet cistike mund të nënkuptojnë se keni një intolerancë ndaj ndonjë ushqimi
  • Aknet cistike mund të ju tregojnë që duhet të ndryshoni dietën tuaj
  •  Aknet cistike mund të tregojnë për një çështje më të madhe për grate
  • Puçrrat e bardha zakonisht tregojnë për një çështje gjenetike
  • Një zonë e prirur ndaj akneve dhe vajit T mund të nënkuptojë çështje tretjeje
  • Aknet jo cistike në faqet tuaja mund të lënë të kuptohet për një çështje sanitare
  • Aknet mund të jenë një shenjë për të ndryshuar zakonet e kujdesit tuaj për flokët
  • Ju mund të jeni puçrra sepse jeni shumë të stresuar./Familja Jonë

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë