Mër, Mar 3, 2021
Banner Top
Banner Top
Çfarë duhet të bëj për të nxitur sistemin imunitar?

Këto javë e muaj kur bota po përballet me COVID 19, rëndësi të madhe ka sistemi imunitar dhe parandalimi i infektimit. Ja disa këshilla nga mjekët se si të mbajmë në nivelin e duhur imunitetin e organizmit tonë.

  • Mos pini duhan.
  • Hani fruta, perime dhe drithëra.
  • Merrni një multivitaminë nëse dyshoni se nuk jeni duke marrë gjithë nutrientët e nevojshëm me anë të dietës.
  • Bëni aktivitet fizik.
  • Konsumoni një dietë të shëndetshme.
  • Kontrolloni nivelin e stresit.
  • Kontrolli presionin e gjakut.
  • Mos konsumoni shumë alkool (jo më shumë se 2 gota në ditë për burrat dhe 1 gotë në ditë për gratë).
  • Flini mjaftueshëm. /Familja Jone

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë