Pre, Jan 22, 2021
Banner Top
Banner Top
Arsyeja pse disa persona djerësiten më shumë

Djerësitja është një reagim normal ndaj nxehtësisë – pasi ftohë trupin dhe largon toksinat. Sidoqoftë, kur djerësinë shumë dhe është me erë, kjo e bënë personin të ndihet jorehat dhe është shenjë që dicka është duke shkuar gabim.

Por cilat janë rastet kur një person djerësin më shumë?

Stresi – është një prej shkaktarëve pse një person mund të djersisë shumë. Stresi dhe ankthi kanë një efekt negativ jo vetëm në trup, por manifestohet edhe përmes djersës. Kur djerësini për shkak të stresit, atëherë mund të ketë më shumë erë pasi përmban yndyrë dhe proteinë të përzier me bakterie të lëkurës.

Problemet me tiroidet –mund të shkaktojnë djerës të tepërt. Kur një person ka probleme me tiroide, përvec gjithë simptomave të tjera, djerësin shumë.

Presion i ulët i gjakut – ndonëse djerësa mund të shkaktohet nga shumë gjëra të ndryshme, ndonjëherë ajo shkaktohet nga tensioni i ulët i gjakut.  Kjo lloj djerëse vjen pavarësisht a është apo jo nxehtë jashtë.

Efektet anësore të antibiotikëve – mund të shkaktojnë djerës.

Monopauza – nxehtësia që ndjejnë gratë në gjoks gjatë kësaj kohe mund të manifestohet me djerës të tepërt. /Familja Jone

Arkiva

Kategoritë