Pre, Nën 27, 2020
Banner Top
Banner Top
A vuani nga dhimbja e shpinës? Shenja më pak e njohur e COVID-19

Me vaksinën që duket se funksion, simptomat e COVID-19 janë lënë mënjanë, por raportet për simptoma të çuditshme dhe të pakëndshme të shkaktuara nga një infeksion COVID-19 vazhdojnë.

Përjetimi i dhimbjes së shpinës ose muskujve mund të tregojë infeksion të hershëm. Ndërsa dhimbjet e trupit mund të jenë rezultat i pothuajse çdo gjëje, rezulton se dhimbja e muskujve që lidhet me coronavirusin është pak më ndryshe.

Një raport i OBSH i cili analizoi 55,924 raste të konfirmuara laboratorike të COVID-19 në Kinë, zbuloi se 14.8 për qind e pacientëve raportuan mialgji ose artralgji (dhimbje të përbashkët).

Kjo është dukshëm më e vogël se numri i pacientëve të cilët raportuan ethe/temperaturë (87.9 për qind) dhe kollë të thatë (67.7 për qind), dhe akoma më pak e zakonshme se simptomat e tjera si lodhja (38.1 për qind) dhe gulçimi (18.6 për qind). Sidoqoftë, është pak më e zakonshme se dhimbja e fytit (13.9 për qind), dhimbja e kokës (13.6 për qind) dhe dridhjet (11.4 për qind). Pacientët me COVID-19 kanë diskutuar një ndjenjë dhimbjeje në trupin e tyre e cila ishte shenja e parë paralajmëruese e infeksionit të tyre, shkruan Express.co.uk.

Arkiva

Kategoritë