Mër, Mar 3, 2021
Banner Top
Banner Top
A mund të ushtroni teksa agjëroni?

Agjërimi dhe ushtrimi janë komponentë të kultivimit të jetëgjatësisë, por a duhet t’i kombinoni ato? Le t’i rishikojmë të gjitha pyetjet në lidhje me ushtrimet gjatë agjërimit.

A mund të ushtroni ndërsa agjëroni?

Po, është mirë të ushtroni gjatë agjërimit, sepse çelësi i humbjes së peshës dhe shtimit të muskujve nuk janë vetëm kaloritë dhe stërvitjet, por optimizimi i hormoneve. Studimet demonstrojnë përfitime të mahnitshme vetëm për agjërimin e ndërprerë, por kombinimi i agjërimit me stërvitjen merr përfitimet e secilit në një nivel krejt të ri. Kombinimi i të dyve rrit hormonin e rritjes dhe ju bën më të ndjeshëm ndaj insulinës, i cili është çelësi për të qëndruar rinor dhe i ligë.

Shumë njerëz janë të fiksuar mbi kaloritë në krahasim me jashtë, dhe kanë frikë nga humbja e muskujve që teorikisht ndodh kur ushtroheni pa u karburantuar. Por kur e kuptoni ndikimin e dobishëm që ushtron agjërimi në hormonet e trupit, do të shihni që agjërimi dhe ushtrimi nuk janë vetëm në rregull, ato janë në të vërtetë mënyra optimale për të rritur shëndetin tuaj dhe përbërjen e trupit.

A mund të ushtroheni me stomak bosh?

Jo vetëm që është në rregull të ushtroheni me stomak bosh, por në të vërtetë rrit përfitimet e ushtrimit dhe të agjërimit. Kjo konsiderohet një qasje multi-terapeutike, ku sinergjia e dy gjërave që janë individualisht promovuese të shëndetit në të vërtetë rrit përfitimet e njëri-tjetrit në një nivel që tejkalon nivelin e secilës të kombinuar.

Ushtrimi me pesha gjatë agjërimit është gjithashtu në rregull, por duhet të keni kujdes për rolin që luan glukoza në riparimin e muskujve tuaj pas një seance madhore për ngritjen e peshës, veçanërisht kur jeni agjërueshëm. Kur ushtroni teksa jeni agjërueshëm, dyqanet tuaja të glikogjenit janë varfëruar tashmë. Nëse stërvitja juaj përfshin ngritje të rënda, ju mund ta bëni këtë teksa jeni agjërueshëm, por duhet t’i jepni përparësi ngrënies së një vakti që ndjek direkt stërvitjen tuaj.

Për t’i përmbledhur të gjitha: Ushtrimi gjatë agjërimit nuk është vetëm në rregull, është jashtëzakonisht i dobishëm për optimizimin e hormoneve (që është çelës i shumë përfitimeve shëndetësore, përfshirë përbërjen e përmirësuar të trupit);

Stërvitja kardio dhe me pesha mund të kryhet gjithashtu teksa jeni agjërueshëm, por performanca juaj mund të vuajë pak në afat të shkurtër;

Koha më e mirë për të ushtruar është në mëngjes, për ta përputhur me ritmin natyror të trupit./Familja Jonë

Arkiva

Kategoritë