Die, Nën 29, 2020
Banner Top
Banner Top
A dobësohemi kur hamë më rrallë?

Shpesh u ka ndodhur personave në mbipeshë që si këshillë nga të tjerët ta marrin fjalinë “Ha më pak”. Shikuar logjikisht kjo fjali është e arsyeshme, pasi kur nuk hamë organzimit i cojmë më pak ushqim dhe nuk trashemi.

Por cfarë thonë ekspertët për këtë çështje?

Sipas tyre ushqimi më i pakët ndikon në mos shtimin e peshës, por pritoritet për ne duhet të jetë moskonsumimi i ushqimeve që kanë shumë kalori.

Në qoftë se duam të mos trashemi duhet t’i zvogëlojmë racionet ushqimore, në të kundërt do ta kemi vështirë. Ushqimi nuk reagon njëjtë në organizma të ndryshëm, prandaj disa shtojnë peshë më shpejt.

E rëndësishme është që të vetëpërmbahemi dhe t’i evitojmë sa më shumë ushqimet që kanë shumë kalori. /familjajone

Arkiva

Kategoritë