Enj, Tet 29, 2020
Banner Top
Banner Top
7 shenjat paralajmëruese të mundshme të kancerit të stomakut

Megjithëse të gjithë kemi dhimbje barku herë pas here, dhimbja nuk është zakonisht një simptomë e hershme e kancerit të stomakut.

Atëherë, kur duhet të shqetësohemi sipas kirurgut të përgjithshëm Kevin El-Hayek?

Sipas Dr. El-Hayek, rreziku paraprinë nga shenjat paralajmëruese të mundshme të kancerit të stomakut të paraqitura në vijim..

Ju papritur humbni peshë dhe oreks

“Njerëzit nuk ndjehen më të uritur dhe në fund të fundit fillojnë të humbasin peshë pa provuar,” thotë Dr. El-Hayek. “Kjo është ndoshta simptoma më shqetësuese.”

Ndjeni lodhje gjatë tërë kohës

 Dr El-Hayek thotë se kjo mund të jetë nga një humbje e ngadaltë e gjakut e cila, e shoqëruar me humbje të papritur të peshës, mund të jetë një shenjë e kancerit. Humbja e gjakut gjithashtu mund të çojë në anemi, një numër të ulët të qelizave të kuqe të gjakut, që ka të ngjarë të jetë burimi i rraskapitjes suaj.

Ju keni gjak në jashtëqitje ose të vjella

Kjo është shumë më pak e zakonshme, por mund të ndodhë nëse po humbni shumë gjak.

Zakonet tuaja të zorrëve kanë ndryshuar

Ndoshta ju mund të keni periudha të përsëritura të diarresë ose kapsllëkut që nuk janë të zakonshme.

Simptomat gastrointestinale që nuk ikin

Nëse keni pasur nauze ose siklet në bark që zgjat më shumë se dy ditë, atëherë kjo mund të jetë një shenjë e kancerit në stomak.

Ju keni simptoma GI që nuk i keni përjetuar më parë

Refluksi

 Ndodh kur përmbajtja e stomakut kthehet në ezofagun tuaj.

“Këto të gjitha janë shenja që nëse I përjetoni atëherë duhet të konsultoheni me mjekun tuaj që të testoheni sa më,” këshillon Dr. El-Hayek.

Shumicën e kohës, këto simptoma shkaktohen nga diçka tjetër, por është mirë që ato të kontrollohen, në mënyrë që nëse keni nevojë për trajtim, mund ta merrni sa më shpejt që të jetë e mundur./Familja Jonë

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë